Etiketter

torsdag 19 september 2013

Idrott v.38

Vi har arbetat med alla förmågor utom att planera, praktiskt genomför och värdera idrott. Det är vad vi ska börja med härnäst.
Vi har jobbat med att röra sig allsidigt genom till exempel orientering, spela olika bollsporter, dansa och styrketräna. Med "genomföra och anpassa utevistelser och friluftsliv" har vi orienterat i skrylle, promenerat, gjort geocaching och varit på lägerskola där vi gjort olika övningar och liknande. Man har även planerat lite inför det genom att till exempel lägga fram sina kläder dagen innan, packa sin väska, fixa vattenflaska och liknande förberedelser.  Sedan med att "förebygga risker vid fysisk aktivitet"så har vi jobbat med det genom till exempel att strecha innan och efter en lektion eller tänka på vilka kläder eller utrustning som skulle kunna behövas och passa bäst. Till exempel om vi ska vara ute och det är lite kallt, för att inte bli förskyld eller sjuk så tar man på sig längre byxor, kanske en träningsjacka osv. 

I det centrala innehållet har vi nog pratat och gjort det mesta men vissa saker i "Hälsa och livsstil" och "Friluftsliv och utevistelse" har vi nog inte jobbat med så mycket. Och det skulle i så fall vara;


  • Kroppsideal inom idrotten och i samhället i övrigt. Dopning och vilka lagar och regler som reglerar detta.
  • Första hjälpen och hjärt- och lungräddning.
  • Hur individens val av idrotter och andra fysiska aktiviteter påverkas av olika faktorer, till exempel av kön.
  • Hur olika friluftslivsaktiviteter kan planeras, organiseras och genomföras.
  • Badvett och säkerhet vid vatten vintertid. Hantering av nödsituationer i och vid vatten med alternativa hjälpredskap, enligt principen för förlängda armen.
Jag är dock inte riktigt säker på vilka förmågor jag måste jobba med eftersom jag inte kunde hitta matrisen i idrott och vet då inte exakt var jag ligger men jag borde väl troligtvis jobba med allt. 


Och jag hade velat vara med och planera/genomföra  "motorik- spel och lekar"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar